A tároló tartályok, legyenek azok olajipari vagy vegyipari berendezések, a használat során piszkolódnak, lerakódások képződnek a falakon. Az összegyűlt szennyeződés minőségi problémákhoz, a lerakódás alatt felgyorsult korróziós folyamatok környezetszennyeződéshez, anyagveszteséghez vezethetnek.

A tartályokban tárolt bárminemű közeg minőségének megőrzéséhez, és az abból kiszolgált gépek , berendezések hosszú távú, stabil, valamint költséghatékony üzemeltetéséhez elengedhetetlen a tárolótartályok tisztasága, az edényzet állapotának megóvása.

Minden, a tartályokat érintő művelet – tartályvizsgálat, műszerezés, javítás, átalakítás vagy megszüntetés – előtt a tartályokat ki kell tisztítani, a kitermelt veszélyes hulladéknak minősülő maradékot pedig meg kell semmisíttetni. A tartálytisztítás egy különleges és veszélyes, ugyanakkor komoly szaktudást igénylő tevékenység.

Cégünk az 1/2016 (I.5.) NGM rendelet előírásai szerint vállalja üzemanyag-technológiai, olajipari, vegyipari és gyógyszeripari tartályok tisztítását.

Bővebben...

A rendelet tízévenként tesz kötelezővé időszakos vizsgálatokat és a berendezések tisztítását. Az üzemeltetés körülményei, valamint a készlet forgásának sebessége azonban nagyban befolyásolják a tartályok valós élettartamát. Egy elhanyagolt tárolótartály környezetvédelmi és minőségi kockázatot jelent, a tartály meghibásodása vizsgálat nélkül nem jelezhető előre. Nagymértékű elszennyeződés esetén nem tiszta üzemanyag kerül az autókba, a munkagépekbe vagy a technológiába, amely költséges meghibásodásokhoz, nem tervezett leállásokhoz vezethet.
Legyen mindig tisztított és ellenőrzött tartálya! Előzze meg a váratlan költséges kieséseket, igényelje az állapotfelmérést és szakembereink tanácsadását!
Magasan képzett csapatunk több évtized tapasztalattal rendelkezik a tartálytisztítás terén: a tisztítást emberi és gépi eszközökkel végezzük a készülék nyomásmentesítése, leürítése, megbontása, szétszerelése és a fenékkészlet kitermelése után beszállással az alábbi munkafázisokban:

  1. A tartályokban maradt szilárd és folyékony halmazállapotú iszap kitermelése kézi erővel, szippantó gépjárművel, vagy zagyszivattyúval.
  2. A maradék szennyeződés (iszap) állagának szükség szerinti lazítása magas-nyomású mosóberendezéssel.
  3. A töltet maradványának kitermelése után a tartály teljes belső felületének tisztítása vizes mosással
  4. A tartály szárítása – szükség szerint természetes, vagy mesterséges – levegő átáramoltatásával
  5. A tevékenység során keletkezett szilárd és folyékony halmazállapotú iszap gyűjtése, elszállítása és ártalmatlanítása